Content is queen

Jag läser ett inlägg från Apsis om fem trender att hålla koll på inom marketing automation och digital marknadsföring (https://www.apsis.se/blogg). Spännande och samtidigt lite skrämmande, i alla fall om man är kontrollfreak, med den artificiella intelligensens frammarsch till toppen av listan. Nu är de automatiserade systemen så smarta så att du kan låta systemet själv välja vilka steg som tas härnäst med dina kontakter.

Jag skummar över plats två, tre och fem som handlar om prediktiv analys, integrerade system och omnikanalperspektivet. Men fastnar förstås på punkt fyra. För där hittar vi den moderna klassikern – content!

Innehåll driver engagemang, och vad vore kommunikation utan innehåll som väcker någon form av känsla, attityd eller beteendeförändring hos målgruppen. Men i det snabbt föränderliga digitala landskapet behöver vi mer än någonsin påminnas om Apsis grund för spaningen: Relevansen! Företag och varumärken som vill hamna högst upp i engagemangspyramiden behöver ställa om kompassen från ”vad vill vi berätta” till ”vad bryr sig våra målgrupper om”. Innehåll som inte anses relevant, kanske till och med ointressant, kan med ett klick väljas bort och bli osynligt för mottagaren i de digitala kanalerna.

Mjuka värden som intressen och passion points, tillsammans med konkreta data, ständiga mikroanalyser och förmågan att sätta konsumenten i förarsätet är viktiga bitar i marknadsföringspusslet. Mycket att hålla reda på, men högst relevant och superintressant om du frågar mig.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Vad påverkar våra val? Varför är det så svårt att förutse konsumenters beteende och preferenser? Hur kommer det sig att vi ofta handlar irrationellt? Och hur kan man dra nytta av att vi som individer