Millennials blir vuxna

I år fyller alla som är födda år 2000 18 år. Hög tid att lära känna dessa unga vuxna alltså, och då menar jag främst ur ett marknadsföringsperspektiv. Millennials har, liksom alla tidigare unga generationer ända sedan ungdomen uppfanns* ofta fått utstå hård kritik. De anklagas inte sällan för att vara lata, rastlösa och egoistiska. Men jag lyfter mycket hellre fram att millennials anses som medvetna, digitala och pålästa. Det öppnar möjligheter och ställer krav på kommunikationen.


Många experter uttalar sig om hur man ska bygga och vårda relationen med millennials på bästa sätt i marknadsföringen. En intressant undersökning genomförd 2017 av ConeComm i Boston, berättar följande:

94% av millennials anser att företag ska ta ansvar för omvärld, människor och miljö (motsvarande siffra för alla åldrar är 86%).

89% skulle välja att handla hos ett företag som jobbar med socialt ansvar och miljöfrågor, hellre än ett som inte gör det.

81% tror att de själva kan bidra till att förbättra miljö och sociala förhållanden i världen genom sociala media.


Vi på Wangari tänker att medvetenhet är värdefullt, och att äldst inte alltid vet bäst. Med lyhördhet, respekt och flexibilitet löser vi utmaningar tillsammans – över så många gränser som möjligt.


*Även kallad Generation Z, brukar oftast syfta på personer födda på 90-talet och 00-talet.

I modern tid anses den första ungdomsgenerationen vara samtida med Elvis.

Men det finns också forskning som tyder på att ungdom funnits sedan urminnes tider.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Vad påverkar våra val? Varför är det så svårt att förutse konsumenters beteende och preferenser? Hur kommer det sig att vi ofta handlar irrationellt? Och hur kan man dra nytta av att vi som individer