User-Generated Content – kalkylerad icke-kontroll

Många letar nya marknadsföringskanaler bland influencers och word of mouth bland slutkonsumenter. Köpta influecersamarbeten kan upplevas som mer kontrollerat än obetalt, användargenererat innehåll, som kan vara än mer svårplanerat och svårberäknat. Även om utfallet när det funkar är drömmen för många varumärken.

Men det skakar lite på influencer-marknaden just nu. Och även vid betalda samarbeten är svårt att få mätbarhet i effekterna. Därför tror vi på Wangari att intresset för användargenererat innehåll kan komma att bli ännu större framöver. En undersökning gjord av Content Markerketing-företaget Stackla i San Francisco bekräftar magkänslan – 86% av konsumenter säger att autencitet och ärlighet är något de kräver av de varumärken de väljer framöver. Och 60% säger att det mest autentiska sättet att få relevant information om varumärken är genom user-generated content. En spännande och utmanande utveckling, tycker vi!

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Vad påverkar våra val? Varför är det så svårt att förutse konsumenters beteende och preferenser? Hur kommer det sig att vi ofta handlar irrationellt? Och hur kan man dra nytta av att vi som individer